Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Járható a hidegségi út

 

Borboly Csaba: Csak a saját munkánkra számíthatunk!

A június 23-i felhőszakadás következtében a Gyimesközéplokhoz tartozó Hidegségben a víz elmosta a 127A jelzésű megyei út egy kb. 400 méteres szakaszát, tönkretéve ugyanakkor egy hidat és több pallót is.

Csaba Borboly, a Hargita Megyei Tanács elnöke, a megyei tanácsosokkal és a megyei tanács műszaki igazgatóságának munkatársaival együtt a helyszínen ment. Az itt készített fotók megtekinthetők a következő linken: https://bit.ly/2LkUF5R. Június 24-én Borboly Csaba aláírt egy szerződést, amely a sürgősségi beavatkozásokra vonatkozó záradékot is tartalmazza.

Mint ismeretes tegnap óta sürgősségi munkálatok folynak a 127A út hidegségi, illetve a 127B út Jávárdi pataki szakaszán, miután az árvíz jelentős károkat okozott és a két település elszigetelődött. Hargita megye tanácsa szerződést írt alá a gyergyóremetei Wikend Forest Impex Kft-vel. A két patak medrének rendbehozatalára, a partok megerősítésére, az árkok és átereszek iszaptól való tisztítására kerül sor. Sok helyen földcsuszamlás is történt, aminek során az úttestre nagy mennyiségű hordalék került, amit a gépek segítségével eltakarítanak.

A karbantartási szerződés értelmében a beszakadt útszakaszt kiépítik, hogy fél sávon közlekedni lehessen a hidegségi úton. jelenleg folynak a 127B úton a munkálatok a Jávárdi patak mentén. A karbantartás mellett jelenleg folyamatban van a 127A út felújítására kiírt közbeszerzési jelentkezések kiértékelése.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.