Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Pályázni lehet a Központi Régió új üzleti inkubátorházainak támogatására

Regionális szinten indult a Központi Régió üzleti inkubátorházainak második pályázati felhívása, amelynek rendelkezésre álló költségvetése 7 millió euró, vissza nem térítendő támogatás. Több mint 40 személy, a helyi hatóságok képviselői, de az üzleti fejlődésben, az új vállalatok elindításának jövőbeli struktúráiban érdekelt kis- és középvállalkozások képviselői is részt vettek a Regionális Fejlesztési Központ által szervezett online eseményen. Az alapokat a 2.1B. Beruházási prioritás – Üzleti inkubátorházak útján osztják el, a 2014–2020 regionális operatív program (ROP) 2. prioritási tengelyén belül – A kis- és középvállalkozások versenyképességének javítása.

A tájékoztató ülésen bemutatták a felhívásra alkalmazandó finanszírozási feltételeket, a MySMIS alkalmazás használatával kapcsolatos általános szempontokat és a ROP 2014-2020-ra érvényes vizuális identitás szabályait.

Több gyakorlati szempont megvitatására két inkubátorház képviselője a Közép-régióból bemutatta, hogyan hajtották végre a ROP-alapokból finanszírozott projekteket és a fejlesztési perspektívákat, a 2014-2020-as ROP 2.1B első felhívásából finanszírozott Incubcenter Marosvásárhelyt, és a Hargita Business Center – Induló vállalkozások üzleti inkubátorházát, amelyet a 2007–2013 közötti időszakban finanszíroztak. A rendezvény napirendjén további bevált gyakorlatok és jövőbeli fejlesztési projektek szerepeltek a Regionális Központi Fejlesztési Ügynökség által koordinált Enterprise Europe Network hálózatán keresztül nyújtott támogatási szolgáltatások révén.

A pályázói kézikönyv és a 2.1B. Prioritás – Üzleti inkubátorházak egyéb részletei megtalálhatók a www.regio-adrcentru.ro weboldalon. Információkat, pontosításokat kérhetnek e-mailben: programe@adrcentru.ro. címen.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.