Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Nagy átverés készül a pápalátogatáson résztvevő románok számára

RMDSZ vezetőségi megbízható források azt mondták nekünk, hogy Ferenc Pápa csíksomlyói beszédét csak magyarra fogják fordítani a mikrofonnál. A jelen levő románok semmit nem fognak érteni.

Annak érdekében, hogy a románokkal szembeni legnagyobb arroganciát fedezzék, a szervezők terve egy mobiltelefonos alkalmazásról elérhető online fordítás biztosítása.

Természetesen a szervezők, de bárki, aki minimális technikai ismeretekkel rendelkezik, tudja, hogy az ilyen alkalmazás nem működik a csíkszeredai dombon. Miután az első ezer ember szimultán rácsatlakozik az internet sávszélessége és a kapcsolat véget ér, és még a kommunikáció is szünetelni fog.

Mint újságírók, minden évben elmegyünk erre az eseményre, de soha nem volt megfelelő térerő egy élő bejátszás közvetítésére, vagy valós idejű képe, netán egy kis felvétel küldésére. Még a mobiltelefon jel is megszűnik, amikor egyszerre több ember rácsatlakozik a hálózatra.

Szóval a legnagyobb átverés következik, ami a románokat érheti saját országukban. Jön Ferenc Pápa és tart egy beszédet, amit nem fordítanak le románra, vagy egy nemzetközi nyelvre, csupán magyarra.

Robert Iosub
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.