Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Meghosszabbítják a 6.1-es alintézkedés finanszírozási kérelmeinek benyújtási határidejét. A diaszpóra fiataljai július 5-ig pályázhatnak támogatásra

 

A Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökség meghirdette a diaszpórában élőknek szóló 6.1-es „A fiatal mezőgazdasági termelők telepítésének támogatása” alintézkedés finanszírozási kérelmeinek benyújtására vonatkozó ülésszak meghosszabbítását 2021. július 5-ig, 16.00 óráig.

A folyamatban levő kiírás pénzügyi kerete 20 millió euró. A minőségi küszöb május- július időszakra 25 pont. Eddig 172 pályázatot nyújtottak be 6,9 millió euró értékben. A pályázati plafon eléréséig még 23 millió euró áll rendelkezésre.

A PNDR 2020 által a fiatal mezőgazdasági termelők telepítésére nyújtott állami támogatás 100% -osan vissza nem térítendő, 40 000 euró vagy 50 000 euró, a gazdaság méretétől függően (a gazdaság mérete kiszámítható a nyilvánosság számára elérhetővé tett új alkalmazással – http://so.afir.info/).

A finanszírozást a fiatal gazdálkodóknak átalányösszeg formájában, két részletben nyújtják: a támogatási összeg 75% -át a finanszírozási szerződés aláírásakor és a támogatás összegének 25% -át az üzleti terv helyes végrehajtásától függően, de nem haladhatja meg a három évet (gyümölcsgazdaságok esetében öt évet) a finanszírozási megállapodás aláírásától.

A támogatás odaítélése arányos lesz az üzleti terv teljesítésének mértékével.

A pályázó kézikönyve elérhető az AFIR oldalán, www.afir.info- Investiții PNDR, Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri alpontnál.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.