Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Országszerte lehűl az idő. A meteorológusok bőséges esőre, felerősödő szélre és a hegyekben havazásra figyelmeztetnek

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat március 31. 12:00 óra és április 2. 21:00 óra közötti időszakra időjárás jelentést adott ki: mérsékelt mennyiségű csapadék, a szél átmeneti felerősödése és légköri instabilitás várható.

Az említett intervallumban az ország nagy részén elsősorban záporesők lesznek, a csapadék mennyisége meghaladja a 20 … 40 litert/nm. A szél csütörtökön (március 31.) az ország nyugati és délkeleti részén, majd a többi régióban is megélénkül, általában 45 … 55 km/h sebességgel fúj. A hegyekben, 1700 m feletti magasságban a széllökések meghaladják a 80 km/h-t.

Pénteken, április 1-én az időjárás instabillá válik, elektromos kisülésekkel, délen zivatarok is előfordulhatnak.

Megjegyzés: Szombattól, április 2-tól fokozatosan lehűl az idő. Vasárnap, április 3-án az ország északi részén ónos eső, havas eső, a hegyekben havazás is előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat sárga kódú riasztást is kiadott csütörtök, 18:00 és szombat, 21:00 óra között.

Az említett intervallumban a Déli-Kárpátok nyugati felében, valamint a Nyugati-Kárpátokban és a Keleti-Kárpátok északi részén jelentős mennyiségű csapadék fog esni, és 50 … 70 l/nm halmozódik fel, ami a hóréteg olvadását okozza. Bánságban és Máramarosban a vízmennyiség meghaladja a 30 … 40 l/nm-t.

A szél Dobrudzsában és Munténia keleti részén átmenetileg megerősödik, a széllökések sebessége eléri az 55 … 65 km/h, elszigetelten meghaladja a 70 … 75 km/h-t.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.