Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Megnyílik a Hargita megye Kézdivásárhely közötti, a nyáron árvíz miatt lezárt útszakasz

 

A júliusi árvíz által megrongált 11B országút Kézdiszárazpatak (Kovászna megye) és Kászonújfalu (Hargita megye) közötti szakasza újból nyitott lesz a forgalom számára a jövő héttől, jelentette be az Országos Közúti Infrastruktúrát Kezelő Vállalat brassói fiókjának vezetősége.

Az idézett forrás szerint a javítási munkálatok 2018 július 11-én sürgősségileg elkezdődtek, jelenleg az aszfaltozás folyik.

„Az aszfaltszőnyeg leterítése három napot vesz igénybe, ha az időjárás is kedvező lesz. Így a forgalom már a jövő hét elején beindulhat. Két útszakaszon nullától kezdték az útszerkezet javítását, kb. 200 méteren, támfal épült, szabályozták a patakmedret, újjáépítettek egy hidat. A javítási munkálatok folytatódnak, de nem befolyásolják többé a forgalmat. A kivitelezőnek 2018 januárig el kell készülnie a munkával. A szerződés értéke 2,8 millió lej, áfa nélkül”, áll a sajtótájékoztatóban.

A Kézdivásárhelyt és Csíkkozmást összekötő 11B országutat június 29-ről 30-ra virradó éjszaka zárták le, miután a Kászon patak elárasztotta az úttestet és Katrosa település közelében több helyen tönkre is tette.

Agerpres

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük