Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Visszatér a tél. A meteorológusok havazásra és hidegre figyelmeztetnek

Az országos meteorológiai szolgálat sárga jelzésű figyelmeztetést adott ki havazásra, erős szélre és hideg időre vonatkozóan április 6-án 23:00 óra és április 7-én 18:00 óra közötti időszakra.

Az említett intervallumban Bánságban, Erdély déli és keleti részén, valamint a Déli és Keleti Kárpátokban havazni fog, helyenként jelentős mennyiségben, a szél 50… 60 km/h sebességgel fúj. 1.500 méter feletti magasságban a széllökések erőssége elérheti a 80… 90 km/h-t is, hóvihar keletkezik, a látótávolság 100 méter alácsökken.

Keddről szerdára virradó éjszaka az ország délnyugati, központi és északkeleti részén, valamint a hegy- és dombvidéken a csapadék hó formájában érkezik. Friss hóréteg keletkezik, helyenként jelentős vastagságú, főleg a hegyekben.

Az évszakhoz viszonyítva különösen hideg idő lesz, túlnyomórészt negatív hőmérsékleti értékekkel.

Az északnyugati régiókban is lesz csapadék kedden, mennyiségileg nem jelentős. Szombatig az időjárás különösen hideg marad, éjszaka és reggel dérrel.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.