Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Visszavontak egy AstraZeneca oltóanyag tételt. Több mint 77.000 kísérleti alany Romániában?

Több ország felfüggesztette az AstraZeneca oltás beadását a mellékhatások miatt, miután tromboembóliás esetekről számoltak be (potenciálisan halált okozó vérrögök).

Dánia 14 napra felfüggesztette a koronavírus elleni AstraZeneca oltás beadását, miközben vizsgálják az esetleges súlyos mellékhatásokat. A dán hatóságok halálos vérrögökről kaptak jelentéseket, de egyelőre nem tudni, hogy van-e összefüggés az oltás és ezek között az esetek között. Egy osztrák nővér meghalt az AstraZeneca- val történő beoltása után, egy dán személy is meghalt ugyanazon szérum beadását követően.

Kezdetben az AstraZeneca-val való oltás korhatára 18-55 év között volt. Március 8-án Romániában eltörölték az AstraZeneca oltás korhatárát.

Tegnap este, tekintve, hogy több országban felfüggesztették a beoltást az AstraZeneca oltás egy-egy tételével, Romániában is úgy döntöttek, hogy felfüggesztik a beoltást az ABV2856-os tétellel. Ebből a tételből már elhasználtak 77.049 adagot a következő megyékben: Arad, Bákó, Bihar, Beszterce-Naszód, Botosani, Krassó-Szörény, Kolozs, Dolj, Galac, Gorj, Hunyad, Iasi, Máramaros, Mehedinti, Neamt, Olt, Szilágy, Szatmár, Suceava, Temes, Valcea és Vaslui. Olaszország úgy döntött, hogy leállítja az AstraZeneca oltás ABV2856-os tételének beadását, miután halálesetekről számoltak be azoknak a személyeknek a köréből, akik ezt a fajta oltást kapták.

Valeriu Gheorghita oltásparancsnok nyugalomra inti a románokat az AstraZeneca oltásról megjelent hírekkel kapcsolatban.

“Nem szabad pánikba esnünk. Ha változásokat tapasztalunk az egészségi állapotunkban, lépjünk kapcsolatba a háziorvossal vagy a sürgősségi szolgálattal, de akkor sem szabad pánikba esnünk, mert erre nincs ok “- mondta Valeriu Gheorghiță, a Digi24-en.

 

A tromboembóliás események olyan súlyos helyzetek, amelyek veszélyeztethetik a beteg életét. Amíg nem tisztázzák az AstraZeneca tételek problémáját, és bár a román hatóságok nyugalomra szólítanak fel minket, addig ülünk, és azon gondolkodunk, vajon azok, akik világszerte összehangolják az oltási programot, tudják-e, hogy mi történik a beoltott személyek testében, és valóban melyek a mellékhatások, rövid vagy hosszú távú kockázatok.

Egy elsietett oltási kampányban és sietve előállított vakcinákkal, a mesék alapelvén: „annyit egy évben, mint mások hét év alatt”, ki vállalja fel a mellékhatások miatt bekövetkezett haláleseteket? Mikor ismerik fel, hogy a valóságban nem ismeretesek a rövid vagy hosszú távú válaszreakciók a lakosság szintjén, pont azért, mert az oltóanyagot nem tesztelték eléggé és nem követték a hatását mielőtt az egész lakosságnak beadták volna.

Azt az elméletet próbálják beadagolni nekünk, hogy „az oltás előnyei még mindig meghaladják a kockázatát”, tehát el kellene fogadnunk, hogy OK, elméletileg 100 ember meghal, hogy 10.000 életben maradjon.

Számos kérdés merül fel, a válaszok pedig beakadt lemezként hangzanak. A végső következtetés az, hogy senki nem tud semmi konkrétat azzal kapcsolatban, hogy milyen irányt vesz a koronavírus elleni szérummal beoltott emberek állapota, csak annyit mondhatunk, hogy magunkra maradtunk egy teljes káoszban.

Magunkra vagyunk utalva, ezért javaslatunk az, hogy forduljanak orvosukhoz részletes analízisekért amennyiben beoltatták magukat ezekkel a vakcinákkal. Ha oltatni szándékoznak, tájékozódjanak alaposan, olvassák el az ide vonatkozó tanulmányokat és a tények ismeretében döntsenek azzal az orvossal együtt, aki ismeri az önök teljes kórtörténetét. Amennyiben nem akarják beoltatni magukat, tájékozódjanak ezen döntés kockázatáról is.

Semmi garancia nincs arra, hogy ép bőrrel megússzuk ezt a történetet, oltással vagy anélkül, ezért csak az informálódás marad, lehetőleg a hivatalostól eltérő forrásokból, amely források időnként hibáznak, dadognak és nyugalomra intenek teljes járványügyi és információs háború közepette. Lehet, hogy az annyit szidott svéd nyájimmunitás modellje nem rosszabb, mint az elégtelenül tesztelt szérumokkal történő oltás.

Addig se feledjük el, hogy Romániára egy 11 millió ember beoltásáról szóló „célkitűzést” kényszerítettek. Ami sok, nem jelenti azt, hogy jó is, de a választás, hogy kísérleti alany lesz-e ebben a globális kísérletben, Önre tartozik.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.