Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

10.000 adag monoklonális antitestet vásárolnak

 

Az Egészségügyi Minisztérium október 25-én, hétfőn bejelentette, hogy aláírták a szerződést a gyártó céggel 10.000 adag monoklonális antitest szállítására, az EB és a gyártó cég által aláírt SANTE/2020/C3/091 keretszerződés alapján.

A jövő héten érkező gyógyszereket azonnal kiosztják az egészségügyi intézményeknek, hogy a tünetek megjelenését követő első napokban beadják a Covid betegeknek.

A monoklonális antivirális antitestek az immunrendszer által termelt természetes antitesteket utánozzák a koronavírus ellen. Nagyon természetes, ezért biztonságos gyógyszerek. Az antitestek egy bizonyos ideig a véráramban maradnak, és nemcsak egy meglévő fertőzést gyógyítanak, hanem védelmet is nyújtanak egy esetleges fertőzés ellen. A fertőzés korai szakaszában a leghatékonyabbak, és injekció formájában adják be. A monoklonális antitestek viszonylag gyorsan fejleszthetők, és néhány, amely potenciálisan hatékony, már előrehaladott fejlesztési szakaszban van, állítja az Európai Bizottság.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük