Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Drágul a víz, a hulladék, a szállítás és az élelmiszer

A románok liberális elnököt választottak, aki liberális kormányt állított fel, és szokás szerint a gáz- és villamosenergia -piac liberalizálására irányuló intézkedések következtek.

Illusztráció

Ezek a liberalizációk és jobboldali politikák általában az ország fenntartható és egészséges gazdasági fejlődésének motorjai. Sajnos ez nem így van Romániában, ahol a pártoknak már nincsenek doktrínáik, a bal és a jobboldal csak mese, és a korrupció egyenes arányban növekszik azzal a virulenciával, amellyel a politikusok “le a korrupcióval”-t kiáltanak.

Természetesen az energia- és gázárak liberalizálása első lépésben az ivóvíz, a szállítás és az élelmiszer tarifáinak emelkedéséhez vezet. A második szakaszban a szolgáltatások következnek, és a szokásos román stílusban nem lesz összefüggés a fizetések és az új áremelések között.

A szakértők szerint 2022-re a víz/csatorna, a szemét és szállítási szolgáltatások 20, az élelmiszer és fogyasztási cikkek 25, az áram 15, a földgáz 80%-al drágul.

Ezek az áremelések közvetlenül érintik a lakosságot, amiért a kormányban lévőket fogják hibáztatni, és újra megválasztja azokat, akik korábban már ott voltak. Politikai perpetuum mobile, amely semmi jót nem hoz a népnek, mert egyetlen romániai párt szókincsében sem szerepel még a „szociális gazdaság” fogalma, ez az egyetlen, kevésbé fejlett országokban alkalmazható átmeneti gazdasági megoldás, ami a mi esetünk is.

szöveg: Robert Iosub
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.