Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A nemzetpolitikáért felelős magyar államtitkár közös fotón egy Romániában körözött személlyel egy budapesti díjátadón

A magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkárt, Potápi Árpád Jánost a közelmúltban egy Budapesten megrendezett díjátadón fotózták le egy Romániában börtönbüntetésre ítélt, jelenleg szökésben lévő személlyel.

A magyar sajtó szerint a magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár Pethő Attilával , az ismert székelyudvarhelyi bűnözővel készített közös fényképet, akit zaklatás, verés és fizikai agresszió miatt két év börtönbüntetésre ítéltek, és a román rendőrség körözi. A Potápi Árpád János Facebook-oldalára felkerült fotókat rövidesen törölték.

Pethő Attila a kép jobb oldalán (fotó: transtelex.ro)

„Pethő Attilának nem kellett volna velem fotózkodnia, egyébként meghívást sem kapott a díjátadóra. Ha azonban már volt ilyen hülye, hogy körözött személyként odajött, akkor legalább az édesanyja vagy az édesapja szólhatott volna neki, hogy ne csináljon közös fotót velem, mert a hatóságok figyelik a nyilvános oldalakat” – mondta a transtelex.ro-nak az esetről Potápi Árpád János.

„A díjátadó után közös fotózásokra került sor, aki akart, odalépett hozzám, és azokkal fényképet készítettem. Pethő Attiláról nem volt tudomásom, hogy ott van, azt se tudtam, hogy körözik. Eddig azt se tudtam, hogy létezik. A Pethő családdal egyébként sincs semmilyen viszonyom, gratulálok nekik, hogy elnyerték ezt a díjat, ami nyilván szubjektív, mint minden más díj, amit egy internetes szavazás alapján ítélnek oda. Mi egyébként nyilván nem befolyásoltuk ezt, én például nem is szavaztam” – tette hozzá az államtitkár.

Potápi elmondta, hogy azért törölték a Facebook-oldaláról Pethő Attiláról készült felvételeket, mert nem kívánt közös fotón szerepelni egy körözött személlyel.

A transtelex.ro kérdésére, hogy az államtitkárság értesítette-e a hatóságokat egy Magyarországra menekülő román állampolgár tartózkodásáról, azt mondta: „Nem az én feladatom, hogy bárkit is értesítsek, és az én munkatársaimnak sem a feladata. Nem mi nyomozunk utána, nem mi körözzük. Nyilván a megfelelő hatóságok megteszik a megfelelő lépést”.

A rendezvény július 18-án zajlott Budapesten, ekkor adták át 2021 legjobb turisztikai szolgáltatóinak járó díjait, ahol a legjobb erdélyi étterem lett a Pethő. Az elismerést Pethő Attila apja, Pethő József vette át, ekkor készült az államtitkárral közös fotó.

Részletek: transtelex.ro, atlatszo.ro ,  blikk.hu

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.