Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Év eleji kormányülés, a világjárvány ötödik hulláma kapcsán

Nicolae-Ionel Ciucă miniszterelnök január 3-ra, hétfőre ülést hívott össze a kormány székházában, hogy elemezze a COVID-19 világjárvány megelőzése és hatásai elleni küzdelem intézkedéseit. Az ülésre meghívást kaptak az Egészségügyi, Pénzügyi, Igazságügyi, Oktatási, Munkaügyi és Társadalmi Szolidaritási Minisztérium miniszterei és képviselői, valamint a Vészhelyzeti Osztály (DSU) vezetője.

A találkozón bemutatták a járvány alakulását az országban és az Európai Unió szintjén, kiemelve a helyzet függvényében megfontolandó intézkedések sorát, amelyek védik a románok egészségét, lehetővé teszik az iskolák és a gazdasági élet további működését.

A védőoltás folytatását hangsúlyozták, mint a legbiztonságosabb megoldást a románok életének és egészségének védelmére a SARS-CoV-2 által generált súlyos betegségek ellen. Másrészt az egyik leghatékonyabb prevenciós intézkedés, amely országszerte elterjedhet, továbbra is a sebészeti maszk vagy más, az FFP2 szabványnak megfelelő maszkok helyes viselése.

Ami az iskolai helyzetet illeti, a gyerekek és a tanárok egészségének védelme érdekében hangsúlyozták a tanulóknak szánt tesztprogramok hatékonyságát, valamint annak lehetőségét, hogy az intézkedéscsomagba beépítsék a rászoruló tanulóknak ingyenes maszkok biztosítását, valamint a tesztek lebonyolításának lehetőségét az iskolában.

Mind a közszolgáltatások működése, mind a munkahelyeket fenntartó gazdasági tevékenységek jó körülmények között történő folytatása érdekében megoldásként a munkarend váltakozását és a technikai munkanélküliséget mutatták be. Ezzel kapcsolatban a Munkaügyi Minisztérium és a Pénzügyminisztérium gondoskodik a szükséges pénzügyi források előkészítéséről.

A lakosság minél magasabb szintű korrekt tájékoztatása érdekében kommunikációs és tájékoztatási tevékenységet folytatnak, valamint intézkedéseket tesznek a félretájékoztatás elleni küzdelemre.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.