Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita Megye Tanácsának rendkívüli ülése: vízellátás a megyében és szennyvízelvezetés

Illusztráció

A Hargita Megyei Tanács 2020. szeptember 21-én tartott rendkívüli ülésének napirendje olyan döntéseket tartalmazott, amelyek megkönnyítik és támogatják a megye helységeinek felzárkózását az európai életszínvonalhoz. Így jóváhagyták azon intézmény működésének a folytatását, amelynek célja a vízellátás és a csatornahálózat bővítése a megyében 2022-ig. Hargita megye közterületéről a vízellátás továbbítódik Bögöz helységbe. “Fenntartható jövőt építünk fiataljaink számára. Most építjük közösségünk jövőjét, és megalapozzuk unokáink jövőjét is. Célunk, hogy olyan szociális jólétet biztosítsunk fiataljaink számára, amely garantálja az otthon létrehozását, egy jövőt a hazájukban “- mondta Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke.

A megyei tanács kiemelten foglalkozik az egészségügyi rendszerrel és annak támogatásával, és a járvány ezen időszaka jelentős kihívások elé állította az egészségügyi személyzetet. Megszavazták a határozattervezetet, amely pénzügyi kiegészítés nyújtását tervezi a csíkszeredai megyei kórház munkatársai által végzett tevékenység jutalmazására. Megszavazták azt a határozattervezetet is, amely Hargita megye magántulajdonából való áthelyezést irányozza elő a Hargita Megyei Mentőszolgálat javára olyan javakat, amelyek célja a szolgálati épület berendezése.

Idén átszervezték Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesületét és a Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulást és a megyei tanács egy- egy képviselőt küld mindkét egyesületbe, és jóváhagyták a tagsági díj összegét, amit a megyei tanács fizet ezeknek.

A jelenlegi járványhelyzet okozta korlátozások ellenére jóváhagyták a testvérmegyékkel és testvértelepülésekkel való kapcsolattartás támogatására és fejlesztésére vonatkozó programváltozást.

Az online ülés itt megtekinthető:

https://www.facebook.com/watch/live/?v=368912650811798&ref=watch_permalink
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.