Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

RMDSZ szenátor megdöbbentő nyilatkozata a köztévében: A halálos fenyegetés indokolt

Foto: Stiri de Cluj

Indokolt a halálos fenyegetés, amennyiben a Kovászna megyei hatóságok ellen indított pert, volt László Attila szenátor válasza Dan Tanasă újságíró, az AUR parlamenti képviselőjelöltje kérdésére.

Dan Tanasă a köztévé választási vitaműsorában jelen levő Attila szenátortól azt kérdezte, miként kommentálja a kovásznai magyaroktól kapott halálos fenyegetéseket, mert intenzív tevékenységet folytat a civil társadalom területén és pereket nyer a bíróságokon. Ugyanakkor Tanasă hozzátette azt is, hogy Kovászna Megye Tanácsának jelenlegi elnöke a sajtó előtt magyarevőnek nevezte az újságírót.

„Már meg ne haragudjon, de értesüléseim szerint 200 pert indított a Kovászna megyei hatóságok ellen”, mondta László Attila szenátor, utalva arra, hogy ebben az esetben a halállal való fenyegetés indokolt.

Dan Tanasă, a Méltóságért Európában Polgári Egyesület elnöke és független újságíró az AUR Maros megyei parlamenti jelöltlistáján vezető helyen áll. A Kovászna, Hargita és Maros megyei románok érdekvédelmi képviselete különösen, de általánosan a román érdekek védelme Tanasă célkitűzése.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.