Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Zsúfolt hétvége a Hargita megyei tűzoltók számára

Igénybe vette a hétvége (2022.07.8-10) a Hargita megyei megmentőket: 28 vészhelyzeti beavatkozást hajtottak végre. Ezek nagy része egészségügyi segítségnyújtásból állt, 24 esetben intézkedett a SMURD személyzete.

Az operatív csapatok száraz növényzeti tűz oltásában avatkoztak be Zetelaka településen, valamint két másik, a közösség megsegítését célzó akcióban vettek részt: Csíkszeredában fel nem robbant lőszert ártalmatlanítottak, valamint egy helyszínt biztosítottak, elektromos panel meghibásodása miatt Vaslábon. Az üzemzavart az áramszolgáltató személyzete rövid időn belül orvosolta.

Ugyanakkor egy öt személyt érintő közúti balesetnél is beavatkoztak a székelyudvarhelyi tűzoltók a Bucsin térségében (DN 13B, km 8+800m). A roncsok közé szorult sérültet kimentették és elsősegélyben részesítették, majd kórházba szállították.

A referencia időszakban 28 Ro-Alert figyelmeztetést küldtek medve jelenléte miatt Zeteváralja, Tusnádfürdő, Székelyudvarhely, Salamás, Maroshévíz és Balánbánya lakóinak.

Küldetéseikkel egyidőben a Hargita megyei katonai tűzoltók a határmenti hatóságok és az ukrajnai menekültek támogatásában is részt vesznek.

A megye katonai tűzoltói készenlétben állnak a vészhelyzetek megoldására és szakavatott elsősegélynyújtásra a bajbajutott személyek számára.

A vészhelyzetben történő viselkedéssel kapcsolatos információk a https://fiipregatit.ro platformon érhetők el.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.