Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Tegnap is több mint száz bírságot szabott ki a Hargita megyei rendőrség gazdasági szereplőkre és magánszemélyekre

Foto: IPJ Harghita

 

 

A prefektusi intézmény felügyelete alatt a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség a Belügyminisztérium többi struktúrájával együtt folytatta az új CORONAVIRUS elterjedésének megakadályozását célzó konkrét tevékenységeket az utóbbi 24 órában, különösen az egészségvédelmi intézkedések betartásának ellenőrzésével.

155 rendőr volt küldetésben Hargita megyében, közülük 107 közvetlenül a COVID-19 elleni kontextusban, hozzájuk csatlakozott 20 helyi rendőr, különösen azokon a területeken, ahol nagy a polgárok áramlása, bevásárlóközpontokban és azok szomszédos területein, közétkeztetési létesítményekben, rekreációs területeken, zsúfolt területeken, valamint tömegközlekedésben.

71 gazdasági egységet és 137 létesítményt és egyéb helyet ellenőriztek, illetve éttermeket, teraszokat, parkokat, különböző szálláshelyeket, piknikterületeket és egyéb szabadidős területeket, de elkülönítési/karantén zónákat is.

Emellett 46 szállítóeszközt ellenőriztek, amelyek közül 21 tömegközlekedési eszközt, és 631 személyt igazoltattak, 101 esetben állapították meg, hogy nem tartották be az egyéni védelmi intézkedéseknek.

Ugyanakkor 194 személyt ellenőriztek az elkülönítési intézkedések betartásával kapcsolatban, további 380 személyt pedig a karantén intézkedések betartásával kapcsolatban.

A korábbi intézkedésekhez hasonlóan több száz megelőző üzenetet és figyelmeztetést küldtek mind a gazdasági szereplőknek, mind a magánszemélyeknek, 101 kihágási szankciót alkalmaztak, többségüket olyan személyekre, akik nem tartották be az egyéni védelmi intézkedéseket, mindezt a COVID-19 összefüggésében, összesen 10.500 lej értékben.

A tevékenység folytatódik az egész közösség egészségének védelme érdekében.

Emlékeztetjük a gazdasági szereplőket, hogy az új koronavírus megfékezésére hozott intézkedések be nem tartása a tevékenység korlátozását vagy meghatározott ideid történő felfüggesztését vonhatja maga után.

Köszönjük azoknak a fizikai és jogi személyeknek, akik betartották az új koronavírus okozta fertőzések terjedése elleni védelmi szabályokat, valamint minden felelős polgárnak, aki megértette az egészségvédelmi intézkedések fontosságát.

 

 

 

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük