Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Próbaérettségi 2023: A Hargita megyei tanulók jelenléte a román nyelv és irodalom vizsgán

 

Izgalmakkal teli hét kezdődött az érettségi vizsgára készülő diákok számára.

Március 27-én, hétfőn került sor a román nyelv és irodalom írásbeli vizsga szimulációjára.

A Hargita Megyei Tanfelügyelőség központosított adatai szerint 2127 beiratkozott diákból 1952-en vettek részt a próbaérettségi első tesztjén. 175 diák hiányzott.

Ugyanakkor 11 sajátos nevelési igényű vizsgázó is van, akinek esélyegyenlőségi kérelmét az Esélyegyenlőségi Módszertan és Eljárás alapján jóváhagyták.

A diákok által a próbaérettségi során elért eredményeket minden olyan oktatási egység szintjén elemzik, ahol próbavizsga folyt, a tanulókkal folytatott egyéni megbeszélések, osztályszintű viták, a szülőkkel való találkozások, valamint tanári konzílium szintjén, az iskolai teljesítmény javítását célzó intézkedések elfogadása érdekében.

A próbaérettségi során kapott jegyek nem megfellebbezendők, nem kerülnek a katalógusba, azonban kivételes esetekben, ha a diák szeretné és írásban kéri ezt, a jegyet beírják a katalógusba.

A 2023-as évi próbaérettségi naptára:

  • március 27: román nyelv és irodalom
  • március 28: a profilnak megfelelő kötelező tantárgy
  • március 29: a profilnak megfelelő választott tantárgy
  • március 30: anyanyelv és irodalom
  • 2023 április 6: eredményhirdetésVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.