Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Próbaérettségi 2023: A profilnak megfelelő kötelező tantárgyból próbavizsgáztak ma a diákok

Március 28-án, kedden a profilnak megfelelő kötelező tantárgyvizsgával folytatódott a próbaérettségi.

A Hargita Megyei Tanfelügyelőség által megküldött adatok szerint a próbaérettségi ezen vizsgáján 1941 diák vett részt (történelemből 663-an, matematikából 1278-an tettek vizsgát). 186 tanuló nem jelent meg.

A profilnak megfelelő választott tantárgyvizsgát holnapra tűzték ki, a nemzeti kisebbségekhez tartozó diákok pedig március 30-án teszik le az anyanyelv és irodalom írásbeli vizsgát. Az eredményhirdetésre április 6-án kerül sor.

A diákok által a próbaérettségi során elért eredményeket minden olyan oktatási egység szintjén elemzik, ahol próbavizsga folyt, a tanulókkal folytatott egyéni megbeszélések, osztályszintű viták, a szülőkkel való találkozások, valamint tanári konzílium szintjén, az iskolai teljesítmény javítását célzó intézkedések elfogadása érdekében.

A próbaérettségi során kapott jegyek nem megfellebbezendők, nem kerülnek a katalógusba, azonban kivételes esetekben, ha a diák szeretné és írásban kéri ezt, a jegyet beírják a katalógusba.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.