Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

2021 Próbaérettségi. Hargita megyei jelenlét

 

Hargita megyében 121, XII. és XIII. osztályos tanuló nem jelent meg a román nyelv és irodalom próbaérettségi vizsgán hétfőn, március 22-én.

illusztráció

A Hargita Megyei Tanfelügyelőség által központosított adatok szerint 2086 diák regisztrált a próbaérettségire (XII. osztályos 2022, XIII. osztályos 64). Megjelent 1965 diák.

Az egyenlő feltételek biztosítására vonatkozó eljárásnak megfelelően három egyéni kérelmet hagytak jóvá a különleges feltételek közt történő vizsgára vonatkozóan. Egy sajátos rendellenességekkel, egy látásproblémákkal (ők egy –egy külön tanteremben mondták tollba a tételek megoldását egy-egy, a romántól eltérő szakos tanárnak) és egy diszlexiával küzdő tanuló számára növelték meg a vizsgaidőt.

Március 23-án következik a profilnak megfelelő kötelező tantárgy, szerdán, március 24-én a választott tantárgy, csütörtökön, március 25-én az anyanyelv és irodalom kerül sorra.

A próbaérettségi eredményeit március 31-én közlik.

Az országos szimuláción elért vizsgajegyek ellen nem nyújtanak be óvást, nem teszik közzé, hanem az egyes osztályok szintjén elemzik. Az összes oktatási egység kidolgoz egy iskolai jelentést, és elküldi azt a tanfelügyelőségnek, ez utóbbi pedig megyénként jelentést készít, és továbbítja az Oktatási Minisztériumnak. A jelentésnek tartalmaznia kell egy cselekvési tervet is, amely szükség esetén nyomon követési, ellenőrzési és helyreállító intézkedéseket tartalmaz.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.