Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Országos próba-képességfelmérő: Több mint 2700 diákot várnak Hargita megyében vizsgázni

Várhatóan több mint 2700 Hargita megyei VIII. osztályos tanuló vesz részt ma a román nyelv és irodalom vizsgán, az országos próba-képességfelmérő keretében.

Az eredményeket április 16-án hozzák a tanulók tudomására.

A Hargita Megyei Tanfelügyelőség adatai szerint az országos próba-képességfelmérő 98 központban zajlik, és 2784 diák van feliratkozva.

Idén első alkalommal használják a PISA tesztmodellt, ami egy két óra alatt megoldandó 10 oldalas teszt.

A tesztekre kapott jegyeket nem írják be a katalógusba, csak kivételes esetekben, a tanuló írásban kifejezett kérésére. A tesztekre kapott jegyek nem nyilvánosak.

Valamennyi oktatási egység kidolgoz a tanfelügyelőség számára egy iskolai jelentést, és a tanfelügyelőség megyei jelentést készít, és továbbítja az Oktatási Minisztériumnak. A jelentésnek tartalmaznia kell egy cselekvési tervet is, amely szükség esetén nyomon követési, ellenőrzési és helyreállító intézkedéseket tartalmaz.

A 2021-es évi országos próba-képességfelmérő ütemterve:

  • 2021 március 29- Román nyelv és irodalom
  • 2021 március 30- Matematika
  • 2021 március 31- Anyanyelv és irodalom (azon nemzeti kisebbségi tanulóknak, akik anyanyelven folytatták tanulmányaikat)
  • 2021 április 16- eredmények közlése

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük