Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Próba- képességfelmérő vizsga 2023- A Hargita megyei tanulók által elért eredmények

 

A Hargita Megyei Tanfelügyelőség közölte a próba- képességfelmérőn részt vevő VIII. osztályos tanulók által elért eredményeket.

A román nyelv és irodalom teszten 390 diáknak sikerült 5 és 5,99 közötti osztályzatot szereznie. Egyetlen egy 10-es (tízes) osztályzatot jegyeztek fel. A másik végletben 212 gyereknek sikerült az a bravúr, hogy 1 és 1,99 közötti osztályzatot szerezzen. 2897 diák volt jelen ezen a vizsgán.

A matematika teszten 613 tanulónak sikerült átlépnie az ötös osztályzat pszichológiai küszöbét. Két vizsgázó kapott 10-es (tízes) osztályzatot. Ugyanakkor 48 diák kapott 1 és 1,99 közötti osztályzatot ebből a tantárgyból. A matematika próbateszten 2895 tanuló volt jelen.

Anyanyelv és irodalomból 356 tanuló kapott 5 és 5,99 közötti osztályzatot. Megjegyzendő, hogy nem született egyetlen 10 (tízes) osztályzat sem. 24 diák kapott 1 és 1,99 közötti érdemjegyeket. 2500 diák jelent meg ezen a teszten.

Az osztályzatokat a tanulókkal folytatott egyéni megbeszélések, osztályszintű viták, szülőkkel való találkozók, valamint a tanári konzílium szintjén folytatott megbeszéléseken vitatják meg, majd szükség esetén intézkedéseket javasolnak a tanulói eredmények javítására.

Az eredményeket nem írják be a katalógusba, kivéve, ha a tanuló úgy kívánja és írásban kéri. Az eredmények nem nyilvánosak és nem függesztik ki őket.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.