Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Europol szakszervezet: Kérjük a tolvajokat, hogy 18:00 után ne lopjanak. A döntés érintheti Hargita polgárait

Foto: Ziare.com

 

 

A kérő üzenet nem az Europol Szakszervezeté, hanem ironikus, miután az IPJ Hargita vezetői bejelentették beosztottaiknak, hogy mától, hétfőtől- szombatig 12: 00 órát fognak dolgozni 06: 00-18: 00 között. Az Europol képviselői ironizálták a hargitaiak döntését a kialakított programmal kapcsolatban, és üzenetet is küldtek.

“Ha azonban a bűnözők érzéketlenek és nem értik, hogy kizárólag a fenti időintervallumon belül kell működniük, és betöréseket, rablásokat, nemi erőszakot, stb. elkövessenek, a rendőröket otthonról hívják be, hogy lépjen közbe.

Ez a “menegeri” modell nemcsak a rendőröket gúnyolja, akiknek 12 óra elteltével egyenruhába öltözve kell aludniuk, hogy amikor megszólal a telefon, a lehető leghamarabb eljussanak az ügyhöz, hanem azt is bizonyítja, hogy az állampolgár biztonsága csak látszat.

Nem tudjuk, mi az érdeke ennek a döntésnek, vagy ki nem akarja, hogy a rendőrök 18:00 után és hétvégén szolgálatban legyenek, de meggyőződésünk, hogy nagy boldogság lesz azok között, akik illegálisan vágják ki az erdőt és csalárd módon hasznosítják a fát, ami a környéken fő foglalkozás.

Értesítettük a román rendőrség vezetését is arról, hogy egyetértenek-e olyan döntésekkel, amelyek veszélyeztetik Maroshévíz község polgárait, és arra ösztönzik a bűnözőket, hogy használják ki a rendőrök hiányát a terepen.”
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük