Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Forgalomfigyelő rendszer és irányítóközpont közlekedésbiztonsági berendezései Csíkszeredában

 

Csíkszereda Megyei Jogú Város, mint kedvezményezett aláírta a finanszírozási szerződést az “Intelligens forgalomirányítási rendszerek fejlesztése, irányítóközpont felszerelésével és videós forgalomfigyelő rendszer megvalósításával” című projekt megvalósítására, projektkód: C10-I 1.2. – 2343. A projekt megvalósítási ideje 2023.03.21-2026.06.30.

A projekt magába foglalja a megvalósíthatósági tanulmány elkészítését, a műszaki tervezést, 193 forgalomfigyelő kamera felszerelését és a kapcsolódó infrastruktúra kiépítését, valamint egy diszpécserközpont felszerelését.

A projekt céljai a következők:

-a forgalomirányítási rendszer fejlesztése;

-metaadat-vezérelt intelligens forgalomirányítási megoldások fejlesztése a forgalmi torlódások és az utcai szennyezés leküzdésére;

– a tömegközlekedési szektor szén-dioxid-mentesítése és fejlesztése, a városi mobilitási megoldásokhoz mint közszolgáltatáshoz kapcsolódóan;

-a logisztika és az áruszállítási útvonalak javítása;

-fizikai közúti infrastruktúra bővítése és korszerűsítése – közúti összeköttetési projektek.

Az ITS közlekedési rendszerek különösen a városi utakon való forgalom és biztonság javítására összpontosítanak adaptív vezérlések és elemzések révén. A videokamerák segítségével történő forgalomfigyelés bevezetése e célok eléréséhez vezet. A videós forgalomfigyelő rendszer zártkörű, a megfigyelt területek megjelenítése a Helyi Rendőrség székhelyén található irányítóközpontban történik. A megfigyelő kamerák többek között a közutakon (beleértve a település bejáratait is), a kereszteződésekben, az iskolák közelében történő forgalom figyeléséhez tudnak majd hozzájárulni.

A projektet a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium irányítja, és európai alapokból finanszírozzák az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) 10. komponensének helyi alapján keresztül.

A projekt összértéke áfával együtt 8 485 624,74 RON, melyből a PNRR-ből finanszírozott vissza nem térítendő összeg 6 297 363,98 RON, a nem elszámolható kiadások pedig 2 188 260,76 RON.

  • információ: Csíkszereda Városháza sajtóirodájaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.