Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Intelligens jelzőlámpás rendszer Csíkszeredában

 

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala közli, hogy péntektől vasárnapig zajlik a jelzőlámpák cseréje a Szék, a Márton Áron, a Nagyrét és a Taploca utcák találkozásánál. A lámpák hétfőtől működnek majd.

„A Szék útja, a Márton Áron, a Nagyrét és a Taploca utca találkozásánál a jelzőlámpák régiek, gyakran beáznak és elromlanak, nehezen szervizelhetők. Ráadásul, annak ellenére, hogy a nyugati terelőút gyorsabb alternatíva, még mindig túl sok autóvezető használja ezt a kereszteződést. A közlekedéssel foglalkozó szakemberek szerint emiatt túl nagy a forgalom ahhoz, hogy a körforgalom megfelelően érvényesülhessen, ezért az okos szemaforok mellett érveltek. Ez alapján döntés született, és pénteken, július 2-án elkezdődik a jelzőlámpák cseréje”- közli Csíkszereda Polgármesteri Hivatala.

Pénteken a munkálatok a járda alatti vezetékek lehelyezésével és az alsó jelzőlámpák szerelésével kezdődik, a hétvégi napokon pedig a felső lámpák cseréje következik darusautó bevetésével, ezért az arra közlekedők kisebb torlódásokra számíthatnak.

Az intelligens működésre hétfőtől áll át a rendszer, és a lámpák minden nap – a hétvégét is beleértve – 5.00 és 23.00 óra között váltják a színeket, éjszaka pedig sárgán villognak.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük