Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az egészségügyi rendszer prioritás Hargita Megye Tanácsa számára

 

A csíkszeredai poliklinikán belüli járóbeteg-szakrendelésbe történő beruházás új technikai-gazdasági mutatóinak jóváhagyása szerepelt az online lezajlott rendkívüli ülés napirendjén, április 21-én.

Az ülés a következő linken tekinthető meg:

https://fb.watch/4-S6WMivBE/

A megyei tanács ülésének rendkívüli jellegét az adta, hogy az Országos Beruházási Társaság holnapi, április 22-i ülésének napirendi pontjára tűzzék értékelésre éj jóváhagyásra.

„Az Országos Beruházási Vállalattal partnerségben végrehajtott több, mint 20 millió lejes beruházás kiemelkedően fontos a betegek számára kedvező egészségügyi rendszer kialakítása szempontjából. Remélem, hogy a bukaresti képviselőink folyamatos támogatása révén felgyorsul ez a beruházás, és magasabb színvonalon tudunk szolgáltatásokat nyújtani az állampolgároknak “- mondta Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke.

Konrád Judit, a csíkszeredai megyei sürgősségi kórház vezetője megemlítette, hogy az új járóbeteg rendelő az összes szakterületet csoportosítja, a diagnózist így sokkal rövidebb idő alatt sikerül felállítani, megkönnyítve a kórház tevékenységét.

Jelenleg a járóbeteg-rendelés három különböző épületben zajlik, ezáltal befolyásolva az orvosi tevékenység hatékonyságát, valamint az egyes konzultációk számát.

Az állampolgárok számtalan kérése felgyorsította ennek a tervnek – beruházási projektnek a megvalósítását – mondta Bíró Barna Botond, a megyei tanács alelnöke, amely terv megvalósításához a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság is hozzájárul, Hargita Megye Tanácsa társfinanszírozásával.

“Folytatjuk a beruházásokat az egészségügybe és a megye fejlesztésébe” – tette hozzá Borboly Csaba a találkozó végén.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.