Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az utóbbi 24 óra bevetései. Narancssárga jelzésű meteorológiai figyelmeztetés

Az utóbbi 24 órában 12 bajba jutott személynek nyújtottak elsősegélyt a megyei SMURD egységek, egy esetben közlekedési baleset, négy orvosi eset és hét esetben sérülés miatt.

Ugyanakkor Ro-Alert figyelmeztetést küldtek medvék jelenléte miatt a tusnádfürdői lakosoknak: tegnap este 21:58-kor négy medve volt jelen, ma, július 7-én, 11:21-kor egy medve jelent meg a tusnádfürdői vasútállomás környékén.

Tegnap 19:00 óra körül stagnált a forgalom a DN 15-ös országúton Borszéken, mert 4 fa dőlt az úttestre. A borszéki önkéntes tűzoltóalakulat és az országos útügy csapatai avatkoztak be az akadály elhárítására.

A Hargita megyei tűzoltók készenlétben állnak a beavatkozásra a lakosság kérésére, tekintettel arra, hogy megyénkben ma, július 7-én, 14:00- 22:00 óra között légköri instabilitásra vonatkozó narancssárga figyelmeztetés van érvényben, vihar (80-90 km/órás széllel), felhőszakadás, villámlások és jégeső várható. A lehulló eső mennyisége meghaladja a 35- 40, helyenként az 50-70 litert négyzetméterenként.

Emlékeztetjük a lakosságot, hogy a veszélyes időjárási jelenségek idején maradjanak házaikban, vagy más, védelmet nyújtó zárt térben. Ugyanakkor javasoljuk, hogy személygépkocsijukat fáktól, villanyoszlopoktól távol parkolják le.

Információk a megelőző intézkedésekről és a viselkedésről különböző nagyságrendű vészhelyzetek vagy katasztrófák esetén a https://fiipregatit.ro/ platformon vagy a DSU alkalmazáson keresztül érhetők el, amely ingyenesen letölthető a Google Play Áruházból és az AppStore-ból.

Információs és közönségszolgálati osztály

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük