Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Felmérés: a románok 45%-a szeretné az iskolai egyenruha bevezetését

A Románia Modernizálásáért Országos Koalíció megrendelésére által készült CURS felmérés szerint a románok 45%-a szeretné a kötelező iskolai egyenruha bevezetését, 26% ellenzi ezt.

Az iskolai egyenruháról voltak és még lesznek viták és tanulmányok. Nagy érdeklődésre számot tartó téma lévén, a vélemények megoszlanak. Gyakran hallhatjuk, hogy az uniformis a társadalom tanulás irányába mutatott felelősséget bizonyít, ami egy professzionális légkört hoz magával, tiszteletet és fegyelmet követel, ugyanakkor kötelezettségérzetet is.

Sokfajta diszkriminációval küzdő társadalmunkban tudatára ébredtünk, hogy nem a ruha teszi az iskolát, de mindazáltal, amit képvisel, hozzájárulhat az iskolai fegyelem előmozdításához és a tanulási környezet megerősítéséhez.

„Ezzel a felméréssel, a CNMR fel akarja mérni a románok véleményét különböző döntésekkel és intézkedésekkel kapcsolatban, amelyeket Romániának figyelembe kell vennie a közpolitika kialakítása és a polgárok valós szükségleteinek kielégítése érdekében”, mondta Alexandru Cumpanasu, a CNMR elnöke.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.