Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Előadások, lovaglás és kerékpározás a Hargita megyei gyermeknapi rendezvények között

Hargita Megye Tanácsa és további megyei szervezetek előadásokkal, lovaglás sportokkal és kerékpáros bemutatóval készültek a június 1-i gyermeknapra, számol be az Agerpres.

Hargita Megye Tanácsa által közzétett program szerint június 1-jén Csíkszereda szélén található lovardába várják a gyerekeket, ahol lovaglásra, akadályugratásra, ügyességi bemutatóra kerül sor.

Kis biciklisek ügyességi versenye követi a Novák Eduárd által alapított kerékpár akadémia megnyitóját Csíkszeredában, a Majláth Gusztáv Károly téren 14:00 óráig. Az eseményre amatőr és hivatásos sportolókat egyaránt várnak.

A XXX kiadást megért ’Csűrdöngölő’ elnevezésű néptánc fesztiválra várják a gyerekeket a Főtéren, a helyi hagyományok és népviselet megőrzésének és népszerűsítésének nem titkolt szándékával. Szervezők a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, András Alapítvány, Hargita Megye Tanácsa.

Egy másik gyermekeknek szóló, ’Nóta, tánc, jókedv’ elnevezésű folklór fesztivál IX. kiadására kerül sor a salamási Kultúrházban. Szervező a Hargita Megyei Tanítók Egyesülete, az esemény a „Millenáris hagyományok és hitek hargitai tájakon” elnevezésű projekt része.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.