Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A csíkszeredai kórház a betegek véleményére fókuszál. Módosult a papíralapú értékelési eljárás, és elindult az elektronikus változat

 

Megváltozott a betegek elégedettségét felmérő rendszer a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban. Módosították a papíralapú kérdőívet és elektronikus formában is várják a beutalt betegek véleményét.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház várja a betegek véleményét a nyújtott szolgáltatások minőségével kapcsolatban.

„A betegkikérdezés korábban is működött, de most ezt az értékelést úgy módosítottuk, hogy az a lehető legobjektívebb legyen: a betegek a kórházi kezelés során kapnak kérdőíveket, a kórházi ápolás során bármikor kitölthetik, a hazabocsátáskor pedig külön erre a célra kialakított dobozokban adhatják le a kérdőíveket a betegek öltözőjében a földszinten vagy a kijárati ajtónál, a liftekkel szemben. A kórház külső épületeiben működő osztályokon a kérdőíveket ezeken az osztályokon található dobozokba lehet beletenni” – áll a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház közleményében.

A névtelenül kitölthető kérdőívekben részletesen rákérdeznek az egyes szolgáltatások minőségére, a kapott tájékoztatásra, kezelésre, arra is, hogy mennyire volt elégedett a beteg az élelmezéssel, a kórházi körülményekkel, tisztasággal, stb.

A betegeket kibocsájtás után sms-ben is megkérdezi a kórház a véleményükről: a beutaláskor megadott telefonszámra sms-ben kapnak egy linket, erre rákattintva nyílik meg a kérdőív, amelyben javaslatokat, észrevételeket tehetnek.

„Akkor tudunk fejlődni, a szolgáltatásokon javítani, ha a problémákra is rámutató visszajelzéseket kapunk a kórház pácienseitől. Jólesik az elismerés, de szükség van a valós helyzetképre is a változások érdekében. Kérjük, töltse ki a kérdőíveket, hogy jelezze, volt-e probléma, vagy elégedett volt-e a kórházban nyújtott szolgáltatásokkal” – mondja Dr. Konrád Judit, a kórház vezetője.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke pontosított: „Az egészséges társadalom alapja a modern egészségügyi rendszer. Ezért a kórházak fejlesztése kiemelt feladat számunkra. Célunk egy egészséges megye építése. Tisztában vagyunk vele, hogy a kórházban fekvés stresszes helyzet, a kórházba kerülőknek egy ideig távol kell lenniük a megszokott, ismert körülményektől. A kórházi körülmények korszerűsítése mellett az ellátás javítására is nagy hangsúlyt fektetünk, ami szintén nagyon fontos szempont. Ennek érdekében kérjük, hogy segítse munkánkat, mondja el véleményét, hogy közösen tudjuk megoldani a problémákat.”

A kitöltött kérdőíveket a kórház minőségirányítási szolgálata központosítja. Az ezekre adott válaszokat minden hónapban feldolgozzák és bemutatják az intézmény vezetésének, és megoldást keresnek a bemutatott problémákra.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.