Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A megyei kórház ismét segítséget kér: pénzre van szükség egy betegszállító lift vásárlására

 

 

 

 

Betegszállító liftre van szükség a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház csíksomlyói kórházépületében, a koronavírusos betegeket ápoló osztályokon. Mivel a kórház és az intézményfenntartó Hargita Megye Tanácsa nem végezhet jelentős beruházást a római katolikus egyház tulajdonában lévő épületen, a két intézmény vezetője adománygyűjtési felhívással fordult a nyilvánossághoz.

Nehézkes a súlyos állapotú betegeknek az emeletre való feljutása, feljuttatása a csíksomlyói kórházépületben, ahol a koronavírusos betegeket látják el és ahol jelentősen megnőtt a beteglétszám az elmúlt hónapokban. Sokat segítene a pácienseknek és az ott dolgozóknak is egy betegszállító lift felszerelése a lépcsőházba. Szakcég ajánlata szerint a lift és a beszerelése 56 ezer lejbe kerül. A kórház elkészíttette a szükséges dokumentációt, műemlékvédelmi engedély is van az eszköz beszerelésére. Ekkora beruházást azonban sem a kórház, sem az intézményfenntartó megyei önkormányzat nem végezhet az épületben, mivel az a római katolikus egyház tulajdonában áll. Folytatva a tavasszal megkezdett adománygyűjtést, a nyilvánosság segítségét kérte a lift árának összegyűjtéséhez pénteken dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és dr. Dombi István, a somlyói épületben működő tüdőgyógyászati osztály vezetője.

„A tavasszal elkezdett adománygyűjtés során összesen 3 316 887 lej gyűlt össze, amelyet a felajánlásoknak megfelelően, célirányosan felhasználtunk. A koronavírus-járvány kezdetén nagy segítségünkre voltak az adományok, köszönjük mindenkinek, hogy akkor mellénk álltak, támogattak, segítettek. Most ismét segítséget kérünk. A hatékony munkavégzéshez, betegeink minél jobb ellátásához kell a betegszállító lift, kérjük, járuljanak hozzá ennek beszerzéséhez” – mondta el dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.