Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház – hivatalos álláspont a kórházi kezelés során két csonttörést szenvedett beteg ügyében

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház arról tájékoztat, hogy a kórházi kezelés során két csonttörést szenvedett beteg esetében értesítették az Egészségügyi Minőségirányítási Szolgálatot (SMCS).

Emlékeztetünk arra, hogy egy idős, többszörös egészségügyi problémával küzdő nőről van szó, akinek fia a csíkszeredai sürgősségi megyei kórház “bizonyos egészségügyi személyzetének magatartására” panaszkodik.

Az alábbiakban olvasható a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház hivatalos álláspontja:

A Belgyógyászati ​​Osztály által bejelentett, 2022. november 8-án történt, az ápolási folyamattal járó nemkívánatos eseményt követően a Minőségirányítási Szolgálat értékelte a történteket.

Az értékelés azt mutatja, hogy a beteg elesett, miközben a folyosón sétált a szalonba, ahová beutalták. Egy ápolónő kísérte, aki segített neki vinni a csomagokat. A padló nedves volt a felmosástól, és az előírásoknak megfelelően “nedves padló” jelzővel jelölték. Mielőtt belépett volna a szalonba, a beteg megcsúszott és elesett. Ortopédiai konzultációra és radiológiai vizsgálatra került sor, melyet követően a bal térdkalács törését igazolták. A beteget áthelyezték az ortopédiai osztályra. Megműtötték, gipszben rögzítették. A beteg általános evolúcióját nehezítette egy hypostaticus tüdőgyulladás, amelyre antibiotikumos kezelést kapott.

A nemkívánatos esemény értékelését követően korrekciós intézkedéseket tettek az okok megszüntetésére. A személyzet tájékoztatást kapott a műveleti eljárásokról: „Esésveszély” és „Csuklópánt jelvény használata leesésveszélyes betegeknél”.

A beteget 2022.11.29-én hazaengedték a gyógyszeres kezelésre és diétára vonatkozó ajánlásokkal, és visszahívták klinikai/radiológiai kontrollra, szükség szerint.

2022.12.06-án a páciens a kórházba érkezett a gipszeszköz cseréjére, majd a pneumológiai osztályra került. 2022.12.12-én, hajnali 3 órakor a beteg anélkül, hogy segítséget kért volna, felkelt az ágyból (a gipszeszköz és a szorongó állapot miatt nehezen mozgott) és el akart menni az asztalhoz, ami kb 1-1,5 méter távolságra volt, ahol elesett, és eltörte a bal kezét. A radiológiai vizsgálat után a bal karon rádiusz törése igazolódott, melyet gipsz sínnel rögzítettek.

Az eseményt egészségügyi ellátással összefüggő nemkívánatos eseményként jelentették a Minőségirányítási Szolgálatnak, és értékelése folyamatban van.

A kórházi kezelés során a beteg fia a kezelőorvos hozzájárulásával naponta látogathatta hozzátartozóját. Az orvosok folyamatosan tájékoztatták a betegség alakulásáról. Az ellátási igazgató a kórházi kezelés alatt végig tartotta a kapcsolatot a beteggel és a hozzátartozóval, aki nem kívánt írásbeli panaszt benyújtani.

Megtettük a szükséges intézkedéseket, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy az egészségügyi ellátással összefüggő ilyen nemkívánatos események ne ismétlődjenek meg.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.