Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház: 30 napra felfüggesztik a kórházi beutalásokat és a nem sürgős műtéteket

 

A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (DSU) rendelete értelmében a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban is csökkent a műtéti tevékenység. Csak azokat a sebészeti beavatkozásokat lehet elvégezni a következő harminc napban, amelyek sürgősségi beavatkozásnak számítanak, és amelyek nem halaszthatók.

„Sürgősségi esetekben továbbra is elvégezzük a műtéteket és ugyancsak folytatódik a műtéti tevékenység azon betegek számára, akik esetében nem halasztható a beavatkozás.  Ezt minden esetben a kezelőorvos dönti el, miután megvizsgálja a beteget. Ugyanakkor nagyobb hangsúlyt fektetünk a járóbetegrendelői tevékenységre” – fejtette ki dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere.

A kórház többi osztálya – az eddig már lezajlott átszervezések alapján – tovább folytatja tevékenységét. Szintén folytatódnak a vizsgálatok a járóbetegrendelőkben.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban ma 109 koronavírusos pácienst ápolunk. A Covid-betegeknek kialakított intenzív terápiás részlegen mind a tíz ágy foglalt, az ott ápolt páciensek közül négy személy intubálva van. Vannak súlyos állapotban lévő betegek a csíksomlyói kórházépületben is, és a főépületben lévő, a belgyógyászati osztály helyén kialakított Covid-osztályon is: a beutalt betegek közült összesen 73 páciens szorul oxigénes légzéstámogatásra. A kórházban ápolt Covid-betegek 89 százaléka nincs beoltva koronavírus ellen.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük