Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház: Gyakorlati tippek a pünkösdre Csíksomlyóra érkező zarándokoknak

 

Kövessük a szabályokat, és figyeljünk néhány szempontra, hogy a pünkösdi zarándoklat teljesen pozitív élmény maradjon – a csíkszeredai megyei sürgősségi kórház szakemberei néhány gyakorlati tippet fogalmaztak meg azoknak a zarándokoknak, akik pünkösdre érkeznek Csíksomlyóra.

A Hargita Megyei Tanács alárendeltségében működő csíkszeredai megyei sürgősségi kórház az elmúlt napokban felkészült azoknak a gondozására, akik valószínűleg a következő napokban nagyobb számban hívnak majd minket.

Május 22-én dupla ügyeletet biztosítanak a kórház Sürgősségi Betegellátó Egységében (UPU).

Dr. Kacsó Jolán, a sürgősségi osztály főorvosa azt tanácsolja a zarándokoknak, hogy vigyenek magukkal vizet, és hogy megakadályozzák a vércukorszint csökkenését, előnyös valamilyen ételt vagy édességet magukkal vinni. A ruházatnak az időjárásnak megfelelőnek kell lennie, a napvédő sapka, az esernyő és egy szélkabát hasznos lehet. Javasoljuk, hogy a zarándokok túracipőt vagy kényelmes cipőt viseljenek, a magassarkú cipő vagy a szandál erre az alkalomra nem biztonságos, és a sürgősségi orvosok tapasztalatai szerint a korábbi zarándoklatok balesetet okoztak. Krónikus betegek, akik gyógyszert szednek, reggel vegyék be az előírás szerint, és hozzák magukkal. Szakértők szerint az ilyen nagyszabású eseményeken a krónikus betegek számára hasznos, ha pénztárcájukban tartanak egy feljegyzést a betegség nevéről, így vészhelyzet esetén, például eszméletvesztés esetén az orvosi személyzetnek megvan az információ.

A pünkösdi istentisztelet helyszínén azt javasoljuk, hogy a zarándokok ellenőrizzék, hol vannak az elsősegélynyújtási pontok. Idén az egészségügyi szakemberek a járványügyi szabályok betartását is előírják, a pünkösdi istentisztelet helyszínén kötelező maszkot viselni és távolságot tartani.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük