Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A csíkszeredai megyei sürgősségi kórházat (SJU) nemzetközi díjjal jutalmazták a trombolízis stroke kezelésében való alkalmazásáért.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházat (SJU), nemzetközi díjjal jutalmazták a trombolízis használatáért a stroke kezelésében

„Arany fokozatot kapott a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház stroke-ellátása az Európai Stroke Egyesület szerint: a 2020-as év ESO Angels díjai között a trombolízist végző romániai kórházak sorában 12 másik kórház mellett a csíkszeredai kórházat is elismerték”, közölte a Csíkszeredai megyei sürgősségi kórház.

A stroke-ellátás csapatmunka: a mentősök, a sürgősségi osztályon dolgozók, radiológus és neurológus szakorvosok és az osztályok személyzete csapatban kell dolgozzanak ahhoz, hogy a beteg időben megkapja a szükséges kezelést.

„Ez a vérrögoldó kezelés életmentő lehet, és sokat javíthat az agyi érkatasztrófát elszenvedett páciensek életminőségén. Akinél alkalmazható ez az eljárás, az négy és fél órán belül meg kell kapja a kezelést, ezért a tünetek (arc-asszimetria, gyengeségérzet az egyik karban, beszédzavarok) észlelése esetén azonnal mentőt kell hívni”, hívják fel a figyelmet az orvosok.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban 2020-ban 82 trombolízist végeztek, idén pedig mostanig 45 ilyen beavatkozás volt.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük