Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Helyi vállalkozók támogatása: Hargita Megye Tanácsa kérdőívet készít a helyi vállalkozók helyzetéről

Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség, mint alárendelt intézmény, az E-COOL projekt keretében kérdőívet készített, amelynek célja a megyei vállalkozások jelenlegi helyzetének felmérése.

„A megyei tanács munkacsoportja kiemelten foglalkozik a gazdasági fellendülés és a gazdasági szereplők segítségének a lehető leghatékonyabbá tételével ebben az időszakban. A vírus korszakában az online interfészek használata sokak számára elérhetővé vált. Az online információs kommunikáció segítségével személyre szabott módon kívánunk kapcsolatba lépni a vállalkozókkal, hogy támogassunk minden kisvállalkozást – hogy az információ könnyen eljusson a festőhöz, kézműveshez, ácshoz vagy pékhez”- mondta közösségi oldalán Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke.

Az elmúlt néhány hónap súlyos terhet rótt az egész gazdaságra, ideértve a helyi vállalkozásokat is. Egyes ágazatokat erősebben, míg másokat kevésbé érintett a világjárvány. Ennek fényében a kérdőív a vállalkozások sajátos problémáinak felmérésére összpontosít. A vállalatok különböző kapcsolattartási rendszerekkel, tartalékokkal, kapacitásokkal, kölcsönszerződésekkel és alkalmazottak számával rendelkeznek. Ebben a tekintetben a kérdőív szerzői nyílt kérdéseket tettek fel, amelyekre a vezetőktől szabad válaszokat várnak el, amelyek leírják a vállalat sajátos körülményeit.

A vállalkozások és az önkormányzatok közötti bizalmi kapcsolat kiépítése elsősorban a közvetlen együttműködésen alapul. A kérdőív kiértékelése után Hargita Megye Tanács összefoglalja és elemzi az eredményeket, a meghatározott problémák típusa szerint. A cél a helyi vállalkozók számára javaslatok, cselekvési tervek és helyreállítási programok nyújtása.

“Kíváncsiak vagyunk minden Hargita megyében regisztrált vállalkozás jelenlegi helyzetére, függetlenül attól, hogy kicsi vagy nagy vállalkozásról, induló vállalkozásról vagy egy régi társaságról van szó. Úgy gondoljuk, hogy egy szabványos megoldás alkalmazása minden olyan problémára, amellyel a vállalkozók szembesülnek, nem hatékony megoldás ezek megoldására. Más megyei tanácsokkal ellentétben célzott véleményekkel és tanulmányokkal, konkrét javaslatokkal akarunk segíteni. A Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség munkacsoportokban szervezett munkatársai irányítják a közvetlen kommunikációt a helyi vállalkozókkal “- mondta Cilip Árpád, a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség igazgatója és hozzátette:” A Fejlesztési Ügynökség törvényi változtatásokat kíván javasolni, hogy a társaságok továbbra is fennmaradjanak, mivel a jelenlegi kormányzati tervek nem azonosulnak a kérdésekkel, amire egy nehéz időszakban szükség lenne.

Cilip Árpád szerint a legfontosabb, hogy ez a kérdőív minél több vállalkozót és cégvezetőt elérjen. Ezért a kérdőív online kitöltésének lehetősége mellett telefonos és e-mail segítséget is kapnak:

“Arra kérem a vállalkozókat, hogy ne válaszoljanak unalommal és könnyedén, hanem figyelmesen és türelmesen, megértve, hogy a válaszok milyen hatással vannak a kérdőív értékelési folyamatában. A kérdőív célja a vállalkozók támogatása, ezért partnereinknek tekintjük őket erőfeszítéseink során. Kérjük, legyenek fogékonyak a telefonos támogatásra is. ”

A kérdőív elérhető a https://adehar.ro/ro/chestionar-adresat-antreprenorilor oldalon.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.