Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

„Spune-mi o poveste pentru suflet” – Concurs de creație pentru copii dedicat Sfântului Ștefan cel Mare

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Foto: Mănăstirea Putna / Ilustrație de Astrid Mihaela Mușat pentru cartea Sfântul Voievod Ștefan cel Mare

 

Ediția din luna iulie a concursului de creație pentru copii „Spune-mi o poveste pentru suflet” este dedicată Sfântului Ștefan cel Mare. Scriitoarea Ioana Revnic, creatoarea atelierelor de lectură cu același nume, a lansat concursul în dimineața sărbătorii sfântului.

Într-un videoclip filmat la Mănăstirea Putna, scriitoarea îi invită pe copii să citească o carte ilustrată publicată de mănăstire, în care viața domnitorului este repovestită pe înțelesul copiilor. Cei mici vor avea apoi inspirație pentru a înscrie în concurs creații literare sau artistice proprii inspirate din viața sfântului.

„La sfârșitul acestui concurs, copiii vor descoperi, poate împreună cu părinții, poate împreună cu prietenii, de ce a rămas în istorie Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, de ce oamenii l-au iubit într-atât încât l-au numit și «cel Bun» și de ce poporul l-a urmat și l-a ascultat întotdeauna”, spune Ioana Revnic în videoclipul de lansare a noului concurs.

Cartea Sfântul Voievod Ștefan cel Mare face parte din colecția „Viețile sfinților povestite copiilor” și a apărut la Editura Mitropolit Iacov Putneanul a Mănăstirii Putna. Descarcă de aici formatul digital al cărții.

Ioana Revnic este profesoară de limba română la Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” din București și a creat proiectul „Spune-mi o poveste pentru suflet” ca o metodă plăcută de educație caracterială pentru copii. Proiectul constă din ateliere de lectură cu copiii și concursuri de creație tematice care se desfășoară în lunar.

O lucrare premiată la concursul anterior:

Ioana Revnic:

Dragi iubitori de povești pentru suflet, este timpul să aflăm cine sunt câștigătorii concursului „Născuți din inimă”, organizat de Spune-mi o poveste pentru suflet. La această ediție au participat și copii români din Italia, fapt care ne bucură nespus de mult. Le mulțumim preoților din diaspora, care au promovat concursul în parohiile lor.

Iată-i pe învingători:

Secțiunea ARTE PLASTICE:
Maria Simion, 11 ani – Premiul Special acordat de Veronica Iani
Mihail Mitrea, 7 ani(câștigător la categoria 7-9 ani)
Radu Nica, 8 ani (câștigător la categoria 8-10 ani)
Maria Boșoancă, 11 ani(câștigătoare la categoria 11-12 ani)

Secțiunea LITERATURĂ:
Premiul Special acordat de Alexandru Ilie, Director Executiv al Alianței România fără Orfani (și tată a patru copii adoptați): Radu Ștefan Timiș, 12 ani

La categoria 7-9 ani nu se acordă un premiu.
La categoria 10- 11 ani câștigătorii sunt:
Rafaela Andrei, 11 ani
Xenia Ochișor, 11 ani
Ana Stanciu, 11 ani

Felicitări și mulțumiri tuturor participanților! În curând, vă vom dărui și cartea dedicată acestei ediții.
Iar JOI, 2 iulie, anunțăm un nou concurs Spune-mi o poveste pentru suflet!

Sursa: Basilica.ro
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.