Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az Anghel Saligny program költségszabványai hasonlóak az európai alapokból finanszírozott projektekhez

A Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium nyilvános konzultációra nyújtotta be azt a jogszabálytervezetet, amely az Anghel Saligny keretprogram által finanszírozott víz-, csatorna- és úthálózatok fejlesztésének és korszerűsítésének költségeit szabályozza a lakosságra és kilométerenként – jelentette be a fejlesztési miniszter, Cseke Attila.

A víz- és csatornahálózatok esetében a tervezet rögzíti az európai alapokból finanszírozott projektek esetében alkalmazott költségszabványokat, így a vízhálózatok szabványos költsége lakosonként legfeljebb 1250 euró, a csatornahálózatoké pedig legfeljebb 2500 euró lakosonként.

A miniszter hozzátette: “Az Anghel Saligny Nemzeti Beruházási Program elfogadásának jogszabálya 15 napos határidőt állapít meg ezen szabványos költségek megállapítására és 30 napos határidőt a gázhálózatok szabványos költségeinek megállapítására, amelyet a fejlesztési miniszter és az energiaügyi miniszter közös rendelete alapján fogadnak el”.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük