Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Hargita megyei esztenákat ellenőrizték az Állatvédelmi Hivatal rendőrei

2022 június-július hónapjaiban az Állatvédelmi Hivatal rendőrei Hargita megyében esztenáknál végeztek ellenőrzéseket.

Ezek a tevékenységek különösen az esztenákon tartott kutyák helyzetére és tartási módjára összpontosítottak.

„Így 28 esztenán került sor ellenőrzésre, melynek célja az volt, hogy az esztenatulajdonosok betartsák az állatvédelemre vonatkozó jogszabályokat, különös tekintettel az esztenán tartott állatok egészségi és jóléti feltételek megsértésének megelőzésére. A legtöbb esetben azt tapasztalták, hogy nem tartják be a jogszabályokat a közös fajtába tartozó kutyák, illetve azok keresztezett fajtáinak kötelező ivartalanítása, az agresszív kutyák rendőrségi bejelentésének elmulasztása tekintetében az 55/2002-es sürgősségi kormányrendelet szerint, valamint az állatvédelemre vonatkozó 205/2004  törvény előírásainak be nem tartása miatt 32 bírságot alkalmaztak”, közölte a Hargita megyei rendőrség.

Az Állatvédelmi Hivatal a bűncselekmények vagy jogellenes cselekmények megelőzése érdekében felhívja az állatartók figyelmét az ide vonatkozó jogszabályok megismerésének és tiszteletben tartásának szükségességére: 205/2004-es, újraközölt és módosított törvény, 55/2002-es sürgősségi kormányrendelet, 155/2001-es sürgősségi kormányrendelet.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.