Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

30 nappal meghosszabbítva a riasztási állapot. Íme, a hatályba lépő új intézkedések

Csütörtöktől, december 9-től hatályba lép a kormányhatározat a készenléti állapot Románia területén történő meghosszabbításáról és az enyhítő intézkedésekről.

A kormány által elfogadott határozat december 9-étől, csütörtöktől 30 nappal meghosszabbítja a készenléti állapotot Románia területén. A jogszabály alapját az Országos Vészhelyzeti Bizottság 112/2021-es Határozata szolgáltatta.

December 9-étől hatályos intézkedések:

– a védőmaszk viselési kötelezettségének megszüntetése minden nem zsúfolt nyílt közterületen; a védőmaszk viselése kötelező marad zárt közterületeken, kereskedelmi tereken, olyan nyílt közterületeken, ahol tömegek vannak, tömegközlekedési eszközökön, munkahelyeken, piacokon, vásárokon és ahol sorok alakulnak ki;

– megszűnik az éjszakai közlekedési tilalom;

-sportversenyek, filmvetítés, előadások, koncertek, nyilvános és zártkörű fesztiválok ill. egyéb kulturális rendezvények, tanfolyamok, workshopok, konferenciák, valamint az európai alapokból finanszírozott projektek megvalósításához szervezett rendezvények megtarthatók zárt illetve nyílt térben a befogadóképesség 50%-ig, 5:00- 22:00 óra között is.

-nyitva tarthatnak 5:00- 22:00 óra között a tér 50%-os kihasználtsága mellett a kávézók, éttermek, sport és fitnesztermek, fedett uszodák, szerencsejáték termek.

Az említett tevékenységeken azok a személyek vehetnek részt, akik be vannak oltva a Sars-Cov-2 vírus ellen, és akiknél eltelt 10 nap a teljes oltási séma befejezésétől, akik bemutatnak egy 72 óránál nem régebbi negatív RT-PCR tesztet, egy 48 óránál nem régebbi gyors antigén tesztet, illetve azok, akik a betegség kimutatása utáni 15- 180 nap közötti stádiumban vannak. Ugyanezek a feltételek vonatkoznak a bevásárlóközpontokba, a nem élelmiszertermékeket kínáló boltokba, valamint a szálláshelyekre bemenni kívánókra.

Megengedett tovább a szilveszteri szabadtéri rendezvények szervezése létszám- és időintervallum-korlátozás nélkül védőmaszk viselése mellett és a Sars-Cov-2 vírusfertőzés terjedésének megakadályozására hozott intézkedések betartásával.

112/2021.12.07 Határozat

Melléklet a 112/2021.12.07 Határozathoz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.