Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Meghosszabbították a vészhelyzeti állapotot

Csütörtökön, április 8-án, újabb 30 nappal hosszabbította meg a kormány a veszélyhelyzetet és új előírásokkal egészítette ki a húsvéti időszakra vonatkozóan.

A május másodikára virradó éjszakán hajnali 5 óráig lehet kint tartózkodni, hogy az ortodox hívők részt vehessenek a húsvéti egyházi szertartáson.

Április 23-án és 30-án minden településen a fertőzöttségi aránytól függetlenül hajnali 5 és este 8 óra között nyitva tarthatnak a kereskedelmi egységek.

Ezenkívül minden helységben megengedett a személyek lakáson/ háztartáson kívüli mozgása 2021. május 8. és május 9. között 20:00 és 5:00 óra között utazás és a Ramadán hónapra jellemző vallási ünnepen való részvétel céljából.

Az újonnan elfogadott határozat értelmében tengerparti szállodák kapacitásuk 70 százalékával üzemelhetnek ezentúl (Mamaia Nord, Năvodari, Mamaia şi Mamaia-Sat, Constanţa, Agigea, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Tuzla, Costineşti, Neptun-Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche.)

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.