Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Modernizálódik Tusnádfürdő

 

Közel 11 millió lejt utaltak ki négy utca, mintegy két kilométert kitevő hosszának modernizálására és bicikliutak megvalósítására Tusnádfürdőn.

Albert Tibor, Tusnádfürdő polgármestere és Simion Cretu, a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója közel 11 millió lejes finanszírozási szerződést írtak alá a Regio 2014-2020 program 7-es tengelye keretében, négy utca felújítására (2 km) és bicikliutak megvalósítására, a turizmus fejlesztése céljából.

A finanszírozási kérelem általános célja a városi utak rehabilitációja, a városi környezet javítása, valamint a gyógyfürdő vonzerejének és turisztikai versenyképességének növelése. A városvezetés úgy véli, hogy ez javítja a turisták számára, valamint a zöldövezetek és a sportövezetek helyi felhasználóinak nyújtott közszolgáltatásokat, növelve azok hozzáférhetőségét.

A becslések szerint 2021 szeptemberéig befejezendő munkálatok a Csukás, Fenyő, Jókai Mór és a Malom utcák 2,15 km hosszúságban történő felújítását, bicikli út kialakítását a Csukás tó körül és az Olt utcában, ezzel egyidejűleg a parkoló felújítását és az Olt utcai lépcsők felújítását jelentik. Ezeknek a közúti artériáknak a rehabilitálásával a turisztikai üdülőterületet többfunkciós kültéri szabadidős területként hasznosítják, és a projekt potenciális magén kedvezményezettjei kifejezték, hogy új beruházásokat kívánnak létrehozni, amelyek közvetlenül új munkahelyeket generálnak. A projekt összértéke 10.915.836,64 lej, amelyből 98% -ot a POR 2014-2020 programon keresztül utalnak ki, illetve 10,5 millió lej, több, mint 2,36 millió euró.

 

 

opel


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük