Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Neamt várára kitűzött moldvai zászló ellenséges indulatokat váltott ki egy Hargita megyei magyar alapítványból

A Székely Figyelő Alapítvány, amelynek vezetője Árus Zsolt, az úgynevezett székelyföldi etnikai alapú szeparatizmus egyik vezéralakja, beperelte Neamț Megye Tanácsát a Neamț várára felhúzott moldvai zászló miatt, írja Dan Tanasă újságíró a blogján megjelent egyik cikkében.

Miután a Dan Tanasă vezette Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) több tucat pert nyert meg, amelyekben a székely zászlót levetette a román állam közintézményeiről, az ún. székelyföld etnikai alapú szeparatizmusáért küzdő magyar szélsőségesek most a Neamț várára felhúzott moldovai zászló miatt indítottak támadást.

A Székely Figyelő Alapítvány, amelynek vezetője Árus Zsolt, az úgynevezett székelyföldi etnikai alapú szeparatizmus egyik vezéralakja, beperelte Neamț Megye Tanácsát a Neamț várára felhúzott moldvai zászló miatt. A tárgyalás holnap, október 20-án, esedékes a Hargita Megyei Törvényszéken.

Árus Zsolt már a Neamț Megyei Tanács védekezésében elhangzott érveit használja fel a székely zászló kitűzésének védelmére a román állam közintézményein.

A Neamț Megyei Tanács forrásai szerint a magyarok csak azért követelik, hogy Moldova zászlaját vegyék le a Citadelláról, mert kénytelenek voltak eltávolítani a székely zászlót számos közintézményről.

A Neamț megyei intézmény ügyvédei azt állítják, hogy a Székely Figyelő Alapítvány kérelmeinek nincs jogalapja. A holnapi folyamatban a Megyei Tanácsot Bogdan Bosovici igazgató képviseli. Szintén holnap bemutatjuk a Bíróság hivatalos nézőpontját, de a Neamț várán horgonyzó moldovai zászló történelmi és kulturális vonatkozását is, amely eloszlatja a szélsőséges magyarok hamis vádjait a hatóságok által alkalmazott kettős mérce miatt.

dolinex


Un comentariu la “A Neamt várára kitűzött moldvai zászló ellenséges indulatokat váltott ki egy Hargita megyei magyar alapítványból

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük