Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Eltávolították a magyar zászlót és a székely zászlót Gyergyóremete közterületéről

A magyar zászlót és a székely zászlót, amely az úgynevezett székelyföld szeparatizmusáért folytatott küzdelmet szimbolizálja, január 10-én, vasárnap eltávolították a gyergyóremetei polgármesteri hivatal előtti térről, miután tavaly októberben jogerősen megnyertünk egy pert e tekintetben. A polgármesteri hivatal előtt felhúzva maradt a román és az EU zászló – mondta Dan Tanasa újságíró, az AUR képviselőházi tagja.

A bukaresti fellebbviteli bíróság október 1-jén, csütörtökön elutasította Gyergyóremete község polgármesterének fellebbezését a bukaresti törvényszék ítélete ellen, és kénytelen volt eltávolítani a székely zászlót és a magyar zászlót a község közterületéről.

A Méltóságért Európában Polgári Szövetség (ADEC), amelynek elnöke Dan Tanasa, a bírósághoz fordult, hogy kötelezze Gyergyóremete RMDSZ polgármesterét, Laczkó Albert Elemért, hogy tartsa be a zászlók közterületre történő kifüggesztésére vonatkozó hatályos törvényeket.

Egy évvel korábban, a Bukaresti Törvényszék a felperes ADEC javára döntött és arra kötelezte Gyergyóremete RMDSZ polgármesterét, Laczkó Albert Elemért, hogy eltávolítsa a magyar és a székely zászlót Gyergyóremete Polgármesteri Hivatala elől és a község közterületeiről.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.