Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Felújítják a csíkszeredai Hargita utcát

Csíkszereda Városháza és a helyi ING Service Kft. aláírta a Hargita utca felújításának kivitelezési szerződését. A nyugati ipari övezet fő útja uniós társfinanszírozásból újul meg. A felek arra törekszenek, hogy a műszaki terveknek a vállalkozók szempontjából hátrányos elemeit helyrehozzák a törvény adta keretek között. A kivitelezési idő 10 hónap.

A Hargita utca rehabilitációja a Regionális Operatív Program által finanszírozott mobilitási projektek része. A kivitelezési folyamat fontos állomáshoz érkezett: Csíkszereda Önkormányzata és a közbeszerzési eljárás nyertese, a helyi ING Service Kft. cég aláírta a kivitelezési szerződést. Hamarosan megkezdődik a város nyugati lehajtójától az épülő vasúti átjáróig tartó szakasz rehabilitációja.

Az 1370 méter hosszú útszakaszon a gépjárműforgalom számára 2×2 sávot alakítanak ki, és mindkét oldalon biciklisáv és járda is épül, helyenként fasorral. Az útnak három fontos kereszteződése lesz: a Hajnal utcánál és a felüljáró aljánál körforgalmat alakítanak ki, a Rét utcánál pedig T-kereszteződés lesz.

Az ipari terület vállalkozói február végén petíciót nyújtottak be a jelenlegi városvezetéshez. Ebben a dokumentumban fejezték ki elégedetlenségüket az előző városvezetés által elfogadott kiviteli tervekkel kapcsolatban.

„Nem történik látványos módosulás, de forgalmi kérdésekben olyan megoldásokat keresünk, amelyek nem hozzák hátrányos helyzetbe a gazdasági szereplőket. Ezek főként a felfestést illetően eredményeznek változásokat: nem lesznek például buszsávok, az út tengelyén pedig nem lesznek elválasztó elemek sem. Fontos szempont a teherforgalom ésszerű kezelése, és ezzel összefüggésben a kerékpárutak kezelése is. Különösen örülünk a helyi kivitelezőnek azért, mert vele együtt jobban átlátjuk a módosítások szükségességét”- nyilatkozta Korodi Attila polgármester.

A Bors Béla alpolgármester és Buzogány Károly, a kivitelező vezérigazgatója által aláírt kivitelezési szerződés értéke 18,93 millió lej. Az Európai Unió és a kormány összesen 7,19 millió lejjel támogatja a beruházást, míg a fennmaradó összeget a város a saját forrásaiból teremti elő. A kivitelezési idő 10 hónap, de ebbe a kényszerű (például téli) leállások nem tartoznak bele.

  • infó és fotó Csíkszereda Városháza sajtóirodájaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.