Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Adománygyűjtés a csíkszeredai kórház újszülött osztálya számára

 

 

A bukaresti Asociația „Unu și Unu” adománygyűjtési kampányt indított két speciális szék megvásárlására a csíkszeredai kórház újszülött osztálya számára. Ezeket a székeket azoknak a koraszülötteknek vagy beteg csecsemőknek a szülei fogják használni, akiknek születésükkor kórházi ellátásra van szükségük.

Adományozzon 2021 május 15-ig, szombatig 30 lejt az ING Banknál nyitott RO07INGB0000999904198945 lejes számlára az Asociația „Unu și Unu” részére homebanking vagy készpénzbetét útján, „Miercurea Ciuc” megjegyzéssel.

Adományozhat bankkártyáról is itt.

* Ha az összegyűlt összeg meghaladja a Kangaroo Care két orvosi székének költségeit (plusz adminisztrációs és szállítási költségek), a pénzt a Csíkszeredai Sürgősségi Megyei Kórház Újszülött Osztályán szükséges egyéb termékek vagy berendezések vásárlására fordítják, az osztály főorvosával való előzetes megállapodást követően.

** MŰSZAKI ADATOK: A foteleket Németországban a Greiner cég gyártja, és kifejezetten kórházi használatra tervezték. A háttámla és a lábak támasztó része összecsukható, és lehetőséget nyújt arra, hogy a szék ülő- és a vízszintesen fekvő helyzet között bármilyen közbenső helyzetben rögzüljön. A fotel váza fából, az összecsukható rendszer fémes, a külső burkolat pedig ökológiai bőrből készül, amely könnyen tisztítható és sterilizálható. A karosszék kerekekkel van felszerelve a könnyebb mozgatás érdekében, összesen 30 kg-os súlyú, és legfeljebb 125 kg-os személy számára alkalmas. A méretek a szokásos helyzetben: magasság 119 cm, szélesség 63 cm, hosszúság 81 cm; maximális hossz nyújtott helyzetben 170cm.

*****

Az Asociația „Unu și Unu” alapítója Corina Croitoru, aki 2013-ban hozta létre az egyesületet személyes tapasztalataiból kiindulva, maga is koraszülött ikrek édesanyja.

Az „unu si unu”- “egy és egy” metafora, amely azokra a különleges, rendkívüli gyerekekre utal, akik mindenkinek megmutatták, hogy bár idő előtt születtek, vagy hosszú ideig kórházban feküdtek, képesek legyőzni az orvosi korlátokat, küzdve az életükért. Azokról a “egy és egy” választott gyerekről szól, akiktől mindannyian tanulnunk kell – szülőknek és orvosoknak egyaránt. Azok a csodálatos lelkek, akik egy szerencsés csillag alatt születtek, akik bebizonyították, hogy vannak csodák, a kedvezőtlen orvosi prognózisok ellenére is! Ők a tökéletes harcosok!

Az egyesület küldetése a csecsemők egészségének javítása Romániában a civil társadalom tájékoztatása és oktatása a koraszülésre vonatkozóan, az újszülöttek intenzív terápiájában a családközpontú gondozás elveinek megvalósítása, az országos ellátási normák összehangolása az EFCNI által kidolgozott európai ellátási normákkal, valamint támogatás nyújtása a születésükkor hosszan kórházban fekvő csecsemőknek és családtagjaiknak a későbbi orvosi rekuperációs folyamat során, egészen 18 éves korukig.

Az egyesület elképzelése a romániai koraszülöttek és születésükkor hosszas kórházi fekvésre (több, mint egy hét) ítélt csecsemők hangja lenni.

Az egyesület adománygyűjtő kampányáról további részletek találhatók a Facebookon is:

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük