Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Structurile M.A.I. în acțiune pe raza județului Harghita în prima zi a lunii august

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Foto: RFI România

 

Acţiunile de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19, desfăşurate în prima zi a lunii august 2020 de structurile M.A.I. şi autorităţile cu atribuţii în domeniu, pe raza judeţului Harghita.

 

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, angajații Ministerului Afacerilor Interne au acționat, la nivelul județului Harghita, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele cu un aflux mare de cetăţeni.

 

Echipele de control, care au acţionat îndeosebi în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone aglomerate, precum și mijloace de transport în comun, au fost formate din 97 de specialişti, din care 66 de poliţişti, 22 de jandarmi, 2 pompieri, 6 poliţişti locali şi 3 reprezentanţi ai ANSVSA.

 

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost verificate 112 locaţii, respectiv restaurante, terase, parcuri, diferite spaţii de cazare, zone de picnic şi alte zone de agrement.

 

De asemenea, au fost verificate peste 30 de mijloace de transport şi au fost legitimate aproape 300 de persoane, dintre care 37 s-a constatat că nu respectă măsurile de protecţie individuală.

 

Ca şi în acţiunile precedente, au fost transmise sute de mesaje preventive şi avertizări, atât operatorilor economici cât şi persoanelor fizice, însă au fost aplicate şi 96 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 37 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 42 pentru încălcarea legislaţiei rutiere, 10 pentru încălcarea prevederilor legale pe linie economică şi altele în context COVID-19, în cuantum total de 125.895 de lei.

 

Acțiunile pentru protejarea sănătății întregii comunităţi vor continua și în perioada următoare, sens în care recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară, atât pentru propria siguranţă cât şi pentru protejarea semenilor.

 

De asemenea, reamintim operatorilor economici că nerespectarea măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, poate fi sancţionată inclusiv cu limitarea sau suspendarea pe o durată determinată a activităţii.

 

Mulțumim tuturor persoanelor fizice şi juridice care au respectat normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor responsabili care au înțeles importanța măsurilor de protecție sanitară.

  • IPJ Harghita
dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük