Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita megye tanácsa támogatja a régió egyetemistáit és fiatal újságíróit a Youth4Regions programba való jelentkezéshez

Az Európai Bizottság idén is meghirdeti Youth4Regions programját, amelyre pályakezdő újságírók és újságírói képzésben résztvevő egyetemisták jelentkezését várják. A Youth4Regions az Európai Unió és az európai régiók közötti kapcsolatépítés ösztönzésére létrejött program. A program célja, hogy segítse a fiatal újságírókat az EU regionális politikájának felfedezésében. A résztvevők az EU intézményeiben fejlesztik szakmai tapasztalataikat, és útmutatást kapnak az EU és a régiójuk közötti kommunikációs hálózathoz való kapcsolódáshoz.

A kiválasztott újságírókat meghívják a Régiók és Városok Európai Hétére, amelyet október 12-15-én tartanak Brüsszelben. Ez jelenleg a legnagyobb európai nyilvános esemény, amelyre a regionális és városi közigazgatás tisztviselőit, újságírókat, tudósokat és az EU regionális politikájának szakértőit várják. A program legfőbb célja a régiók és városok közigazgatási szempontjainak megismerése, valamint azok figyelembe vétele az uniós döntéshozások tükrében. A 2020-as kiadás a következő témákra terjed ki: Zöld Európa, kohézió és együttműködés, valamint polgári jogok.

A pályázáshoz a jelentkezőknek egy erre a célra megírt cikkel vagy videó riporttal kell jelentkezniük. A Bizottság ösztönzésére a pályamunkákban érdemes olyan projektekről beszámolni, amelyek példaértékűek a COVID-19 terjedésének visszaszorítása érdekében.

Hargita Megye Tanács, amely az elmúlt években részt vett a Régiók és Városok Európai Hétén, támogatja a régió hallgatóit és fiatal újságíróit, hogy jelentkezzenek az Youth4Regions programban.

A jelentkezés részletei:

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük