Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Momondo tanulmány: A románok 54% -a továbbra is készpénzzel fizet utazásai során

Az momondo.ro utazási ingyenes keresőmotor által készített tanulmány azt mutatja, hogy az alternatív fizetési módok folyamatos használatához több időre van szükségük a románoknak.

A vakációs büdzsé elköltésének módja érdekes aspektust mutat a technológiai fejlődés és a fizetési módok sokféleségének függvényében: a románok 54%-a azt mondta, hogy utazásai során továbbra is készpénzzel fizet és ez a 24 megkérdezett nemzetiség egyik legnagyobb aránya. Csak a Németországban és Ausztriában válaszolók lépnek túl bennünket, a tanulmány résztvevőinek 58% -a jelölve meg ezt a fizetési lehetőséget.

Aki utazásuk során a legkevesebbszer használnak készpénzt a norvégok, 75%-uk bevallása szerint kártyával vagy fizetési alkalmazásokkal fizetnek.

A momondo tanulmány kimutatja, hogy az országban nyaralni vágyók száma 2020-ban 10%-al csökkent az előző évhez viszonyítva.

A legkedveltebb nyaralások továbbra is azok, amelyek tengerparti pihenőnapokkal vannak összekötve. A hegyi túrázás, a hétvégi városi kiruccanások vagy kulcsos házban eltöltött pihenő időt is gyakran említették a megkérdezettek.

A tanulmányt a 2020 januárjában gyűjtött adatokkal végezték el 24 ország 25200 emberének online felmérése alapján, ebből 1000 romániai, 18 és 65 év közötti, különböző földrajzi régiókból.

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük