Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az állami támogatás kiegészítése a mezőgazdaságban használt gázolaj jövedéki adójának csökkentése érdekében

 

A kormány 2018 szeptember 20-i ülésén elfogadta az 1174/2014-es kormányhatározat módosító határozatot, a mezőgazdasági felhasználásra szánt gázolaj jövedéki adójának csökkentésére irányuló támogatási program létrehozásáról.

Az APIA-hoz benyújtott kérelmeket követően megállapítást nyert, hogy a kezdeti felső határt ki kell egészíteni, ezért ez a normatív törvény módosítja az állami támogatások 2018-ban történő kifizetésére elkülönített összeget, azaz 320.581 ezer lej értéket 420.581 ezer lejre. Az összeget az államkasszából biztosítják, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium által 2018-as évre jóváhagyott költségvetési előírások alapján.

Megemlítjük, hogy 2015-től kezdődően alkalmazzák a mezőgazdaságban használt gázolajra kivetett jövedéki adó csökkentésére irányuló állami támogatási programot, nevezetesen a mezőgazdaság állattenyésztési, növénytermesztési és földjavító munkálataiban használt gázolajra kivetett adókulcs csökkentésével.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.