Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Suspectul de terorism, Beke Istvan spune că „atentatul” era o glumă

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Judecătorii spun că și în cazul în care suspectul Beke Istvan și-ar fi recunoscut intenţia criminală şi şi-ar fi cerut iertare, locul lui e tot în arest.
Principala apărare a lui Beke Istvan a fost accea de a spune că de fiecare dată când a discutat de crearea unei bombe sau plănuirea unui atentat terorist glumea. Afirmațiile sunt făcute în contextul în care procurorii DIICOT au prezentat mai multe înregistrări din care reiese că Beke Istvan s-a întâlnit cu mai mulți membri ai grupării Mișcarea de Tineret „64 de comitate”, iar în acele discuții membrii grupării spuneau clar unde vor să amplaseze bomba și cum aveau de gând să urmărească parada de 1 Decembrie pentru a găsi momentul cel mai bun pentru detonarea bombei.
Judecătorii nu au crezut ce a spus Beke Istvan deoarece la percheziții, de la domiciliul lui  au fost ridicate peste 400 de materiale pirotehnice.
Judecătorii mai spun în motivare că faptul în sine, atentatul dejucat, este grav, ținând cont și de ce s-a întâmplat la Paris. Cum pentru o asemenea faptă Beke Istvan riscă până la 25 de ani închisoare,

sursa:digi24
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.